EDUKATIVNI PROGRAMI

MOŽE I DRUGAČIJE

Radimo po mjeri, u skladu s vašim željama i potrebama

Svaka ekipa (privatna ili poslovna) kojoj pripadate je kao zupčanik jer svaki član ekipe podsjeća na zube zupčanika koji doprinose ispravnom pokretanju i okretanju.

Rijetki razumiju važnost ulaganja u osnovne temelje svojih timova.

Većina ipak smatra da im to nije potrebno, jeste li i vi među njima?

Stručne edukacije ne mogu zamijeniti osnovne ljudske kompetencije, potrebna su oba krila da bi ptica letjela.

Bez dobrih međuljudskih odnosa izostaju vrhunski rezultati tima.

NUDIMO RAD S ORGANIZACIJAMA, MANJIM I VEĆIM TIMOVIMA NA TEMU MEĐULJUDSKIH ODNOSA

Fokusiramo se na stvarne probleme koje prepoznajete u svojoj organizaciji i zajedničkim snagama i na način prilagođen konkretnoj problematici i kulturi organizacije nastojimo otkloniti.

Timski rad uobičajeni je način organiziranja rada zaposlenika svake moderne tvrtke ili organizacije. No, sama uspostava takvog načina rada ne znači nužno da stvari funkcioniraju same od sebe. Vrlo često ne pridaje se dovoljna pažnja izgradnji temelja tima pa su stresne i neugodne situacije unutar timova postale bolna poslovna svakodnevica. Usmjeravanjem na rješavanje stvarnih problema u timu poput međuljudskih odnosa i odnosa prema poslu doprinosi se visokoj razini profesionalnosti kojoj teži svaki poslodavac.

Komuniciranje je sastavni dio ljudskog života i nužnost u poslovnom svijetu. No, time što je uvijek prisutna ne znači da je i kvalitetna. Posebno u doba utkanosti tehnologije u sve pore naših života. Razvojem komunikacijskih vještina svakog pojedinca utječe se na razvoj dobrih odnosa unutar organizacije što doprinosi većoj produktivnosti i zadovoljstvu djelatnika, a time i poslodavca.

Ne postoji niti nijedna tvrtka niti organizacija gdje konflikti nisu sastavni dio života. Iako su neugodni i zamorni oni su nam i poticaj da se dodatno razvijamo i pronalazimo nova rješenja ako ih učinkovito iskoristimo. Učinkovito upravljanje konfliktima umijeće je kojim treba ovladati svaka organizacija odnosno pojedinci unutar nje.

Radimo na način:

  • Dobre odnose – osnažujemo
  • Osrednje odnose – popravljamo
  • Loše odnose – eliminiramo

ZA BAŠ SVE U ORGANIZACIJI

Važno je uključiti sve članove organizacije (baš sve: i upravu i prodaju i skladište i računovodstvo i logistiku…) jer sve karike su važne i ako jedna zapinje, cijela organizacija ima problema

Kontinuiranim izdvajanjem određenih pojedinaca ili grupa koji se šalju na stručna usavršavanja, a s druge strane čak i nesvjesno zanemarivanje većine ostalih djelatnika posebno u području stjecanja novih komunikacijskih vještina, utječe se na stvaranje neravnoteže u organizaciji i nepotrebno podizanje tenzija.

Određeni dio zajedničkog promišljanja i osvještavanja o načinu komunikacije u organizaciji potreban je svim osobama koji su njen sastavni dio.

ULAGANJEM U RAZVOJ TEMELJNIH LJUDSKIH VRIJEDNOSTI

Povremena ulaganja u edukacije za određene skupine zaposlenika ili članova organizacije daju djelomičan doprinos ukupnom funkcioniranju tima. Ipak, potrebna je i konstantna briga i aktivnosti za sve članove organizacije jer svi oni su organizacija i utječu na njeno funkcioniranje. Segregacija pojedinih odjela ili pojedinaca dugoročno gledano ne donosi sklad i narušava međuljudske odnose u organizaciji. Zato, svakako, osim stručnih usavršavanja treba voditi kontinuiranu brigu o razvoju svih članova i razvoju temeljnih ljudskih vrijednosti na kojima sve počiva.

PRIJE SVEGA KONTINUIRANOM BRIGOM KROZ:

  • In house tečajeve
  • Edukativna druženja u okrilju prirode
  • Povezivanje u redovnoj radnoj atmosferi
  • Opuštajuća druženja

NA VAMA JE DA ODABERETE

Programe kreiramo po vašim željama i konkretnim situacijama

In house tečajevi

Edukativni program će biti održan u vašem prostoru.

Edukacije u našem prostoru

Edukativni program se održava u Brođanima, kraj Karlovca, 60km od Zagreba.

Mix edukacije i relaksacije

Cjelodnevno druženje kao kombinacija zajedničke radionice i teambuildinga u okolici Zagreba.

Stari grad Ozalj
Karlovac
Brođani
Skrad

IZJAVE POLAZNIKA

Dali ste mi poticaj za razmišljanje i na drugačiji način. Svakako ću primjeniti logiku razmišljanja u poslu kojim se bavim. Vjerujem da ću biti još uspješniji ako bolje razumijem ljude s kojima poslujem.

Zoran Z., voditelj prodaje

Zahvaljujem Vanji na odličnoj radionici koja je vrlo kvalitetno pripremljena i vođena te traži visoku uključenost sudionika, što je naravno pozitivno. Također, predstavlja pravo osvježenje i u potpunosti zadovoljavaja kriterije suvremenog poslovanja i potreba jedne tvrtke za edukacijom svojih djelatnika.

Toni A., web designer

Vrijeme na tečaju mi je jednostavno proletjelo. Bilo mi je jako interesantno, a voditeljica je simpatična i pristupačna.

Petra P., studentica

Ukratko, poučno, zanimljivo, životno...
Primjenjivo ne samo za poslovne nego i za privatne odnose. Ugodna atmosfera i profesionalna predavačica.

Filip B., pravnik

Nisam očekivala ovu razinu primjenjivosti i zanimljivosti, hvala vam.

Zlata M., računovođa

NAŠ TIM

Naš tim posjeduje višegodišnje iskustvo u uspostavi i vođenju timova. Ljudski faktor smatramo isključivim polazištem dobre ili loše radne atmosfere u organizaciji, što posredno utječe i na radne rezultate.

Svojim iskustvom i stručnim znanjem pomažemo uspostavi kvalitetnijih međuljudskih odnosa kao i cjelokupnog odnosa prema poslu što je temelj za postizanje vrhunskih rezultata timova i organizacija.

VANJA RADOJEVIĆ MBA, voditeljica programa edukacije

t: +385 (0)91 110 1507

e: edukacije@itcs.hr

vanja

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKT OBRAZAC

Vanja Radojević // t: +385 (0)91 110 1507 // e: edukacije@itcs.hr

Kontakt forma

Hvala na poslanom upitu!

Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Zatvori ili Pošalji novi upit